Taller de Dramatúrgia

amb la col·laboració de:

MARC ARTIGAU - JOAN GALLART - VÍCTOR ÁLVARO

En aquesta tercera edició del Festival Micròmetre oferim la possibilitat d’iniciar-se en la dramatúrgia amb el Taller “FES MICRÒMETRE”.

El taller consisteix en l’elaboració col·lectiva d’una peça de curta durada i la posterior posada en escena, dins el FESTIVAL MICRÒMETRE que tindrà lloc els propers 6, 7 i 8 de setembre.


COM FUNCIONA

Amb en Joan Gallart es realitzarà la tria de temes i és la persona que també guiarà i coordinarà el procés d’elaboració de la peça col·lectiva. Un cop estigui elaborat el text, i fruit d’un acord que s’ha arribat amb l’OBRADOR INTERNACIONAL DE DRAMATÚRGIA DE LA SALA BECKETT, en Marc Artigau farà una lectura del text provisional i realitzarà una sessió de tutoria per valorar el resultat final. Un cop s’hagi revisat el text a partir de les observacions fetes per en Marc Artigau, en Víctor Álvaro, director de l’ALMERIA TEATRE, proposarà una posada en escena per tal de realitzar una lectura dramatitzada. Finalment, es presentarà l’obra de teatre de curta durada dins les dates del FESTIVAL MICRÒMETRE 2019 que enguany es realitzarà el 6, 7 i 8 de setembre.

OBJECTIUS

 • Iniciar-se en l’escriptura teatral

 • Introduir-se, per a qui ja tingui experiència en un altre gènere literari, en el món de la dramatúrgia

 • Experimentar la creació col·lectiva i individual

 • Posar en escena, mitjançant una lectura teatralitzada, el treball que s’hagi realitzat durant el taller

ESTRUCTURA

 • El Taller consta de 7 sessions de 2h cada sessió.

 • HORARI: 18h a 20h (tots els dies en dijous menys el primer dia, que serà en dimecres).

 • LLOC: Biblioteca Vall d’Alfatà de Santa Susanna.

 • El Taller està pensat per a 8-10 persones.

 • A les sessions es farà, bàsicament, treball col·lectiu; paral·lelament es plantejarà treball individual per realitzar entre sessió i sessió.

*el calendari del taller pot patir alguna variació. En tot cas s’anunciaria amb el temps suficient.

CALENDARI

 • 24 d’abril, 9 de maig, 16 de maig i 23 de maig. Sessions de treball col·lectiu (Joan Gallart)

 • 13 de juny. Tutoria presencial. Revisió de la primera versió del text (Marc Artigau)

 • 27 de juny. Sessió de treball col·lectiu (Joan Gallart)

 • 11 de juliol (data pendent de confirmació). Preparació de la posada en escena (Víctor Álvaro)

 • Juliol/Agost: 2 assajos de preparació de la posada en escena

 • 6, 7 o 8 de setembre: Presentació pública, dins el FESTIVAL MICRÒMETRE, del resultat final del Taller.


INSCRIPCIONS

Cal enviar un correu a info@festivalmicrometre.cat amb les dades personals i una breu presentació personal (motivacions, experiència en el món de l’escriptura, si és el cas, etc).

La selecció es farà segons motivacions i/o ordre d’inscripció. En cas de no arribar-se a un mínim de persones, el taller no es realitzaria.

El termini d’inscripció finalitza el 31 de març de 2019.

PREU TOTAL DEL TALLER: 50 euros


CURRÍCULUMS DRAMATURGS

Marc Artigau: llicenciat en direcció escènica i dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Guanyador del Premi Ciutat de Sagunt 2008 i 2009; guanyador també del X Premi Boira de Teatre, o el Premi Martí Dot de poesia, entre d’altres, i PREMI JOSEP PLA 2019. Les seves obres s’han pogut veure al Lliure, a la Sala Beckett, a la Biblioteca de Catalunya… Com a dramaturg ha treballat també amb directors com Julio Manrique, Àngel Llàcer o Juan Carlos Martel. Enguany s’ha pogut veure al TNC la seva obra Alba o El jardí de les delícies.

Joan Gallart: Premi de Teatre Ciutat de Gandia 2008; Premi de teatre breu La Violeta 2015 i finalista del Premi de Teatre Josep Ametller 2011. Ha estrenat diverses obres al Versus Teatre, Teatre Gaudí, Nau Ivanow (Sexe, amor i literatura, La síndrome de Bucay, El vol de l’home ocell, El dolor invisible…) És tambe autor, entre d’altres, de l’adaptació castellana de Boeing- Boeing (Teatre Coliseum/Teatre Apolo) o del guió del musical Boig per tu (Sala Barts/Teatre Borras).

Víctor Álvaro: llicenciat en art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, director artístic i de l’Almeria Teatre i fundador de la Companyia Gataro amb més de 20 anys d’existència. Té una trajectòria a nivell internacional (Quebec-Barcelona, Les véritables aventures de Don Quichotte…). Guanyador del Premi Butaca al millor musical per Flor de nit. El Cabaret. Direcció d’espectacles com Black Rider, ¡Ay Carmela! o, recentment, Paquito Forever o Ciutat de gespa.

 
cap_logo.jpg
logo.png
guardia.png
nbvQ9RWJ_400x400.jpg
santa susanna.png